Metamorfose Hilvertshof

Het oudste winkelcentrum van Nederland, Hilvertshof in Hilversum, ondergaat een metamorfose. De uitvoering is in maart 2015 gestart.

In de eerste fase van de verbouwing wordt een nieuwe “transportkern” gerealiseerd. In de kern worden drie nieuwe liften geplaatst, 6 roltrappen (binnen 48 uur) verplaatst en nog 2 roltrappen toegevoegd. Deze werkzaamheden spelen zich in het hart van het winkelcentrum af, dat overigens gewoon open blijft voor het winkelend publiek. In latere fases worden nog 2 liften volledig gemoderniseerd, 1 lift wordt vervangen, er komen 2 roltrappen bij en er worden 2 roltrappen gesloopt.

VHC Liftadvies is sinds begin 2014 betrokken bij het project en heeft o.a. de capaciteitsberekeningen gemaakt, de nieuwe liften ontworpen, de bestekken voor de liften en de roltrappen opgesteld en vervolgens de aanbesteding verzorgd. VHC Liftadvies zal het project tot en met de oplevering van de transportinstallaties begeleiden.